Redovisningsekonom med inriktning finans

Göteborg
Ansök senast 2020-01-26

Till vårt huvudkontor i centrala Göteborg söker vi en erfaren redovisningsekonom med stort intresse för fastigheter och finans. I rollen kommer du att ansvara för lånereskontra, internreverser, rapportering samt likviditetsplanering. Du kommer också tillsammans med övriga teamet arbeta med årsbokslut och deklarationer. Inom redovisning- och reskontrateamet arbetar idag 13 medarbetare och du rapporterar till redovisningschefen.


Dina huvudsakliga uppgifter innebär:

·       Ansvara för lånereskontra 

·       Avstämningar

·       Administrera derivat 

·       Administrera obligationer, certifikat 

·       Rapportera covenants till bank  

·       Likviditetsprognos

·       Internreverser/ränta 

·       Interna mellanhavanden 

·       Pantbrev

·       Delaktig i budget och prognos 

·       Medverka i koncernredovisningen


Din bakgrund 

Vi söker dig med akademisk utbildning och med relevant erfarenhet från kvalificerat redovisning och bokslutsarbete. Har du erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på bank, treasury, finans- eller ekonomiavdelning är det positivt. Har du ett stort intresse för finans i kombination med goda redovisningskunskaper kommer du att lyckas bra i rollen. Du har kännedom om IFRS. Svenska i tal och i skrift är ett krav.

 

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann och självgående. Samtidigt är du en god lagspelare som tycker om att dela med dig av din kunskap och vara ett stöd till andra kollegor. Att du är kommunikativ och initiativtagande har du nytta av i dina interna och externa kontakter och för att trivas behöver du vara engagerad och flexibel samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. 

På Willhem ges du möjlighet att arbeta i en bred roll med möjligheter att vara med och påverka och ta ett stort eget ansvar. Ett modernt kontor med öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär, med glada kollegor.


Ansökan 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jerrie. Du är välkommen med din ansökan via jerrie.se. Kontakta gärna rekryteringskonsult Helena Bruman på tel 0735–405262 för frågor och funderingar. Sista ansökningsdag är den 26 januari.  

På Willhem jobbar vi för att både hus och människor ska må bra. Som ett av de ledande bostadsbolagen i Sverige är vår vision att skapa hyresbostäder där människor trivs och kan känna sig stolta över sitt boende. Vi är ett ungt företag med långsiktiga ambitioner för såväl kunder och fastigheter som våra medarbetare. Nya idéer inom service, fastighetsutveckling, hållbarhet och digitalisering ska göra oss till Sveriges mest nyskapande bostadsbolag.


Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Vi äger och förvaltar cirka 26 000 hyreslägenheter och finns på 13 orter. Willhem driver verksamheten långsiktigt och präglas av viljan att vara värdeskapande, affärsmässiga, kundfokuserade, nyskapande och ansvarsfulla.Vi jobbar för att både hus och människor ska må bra. Som ett av de ledande bostadsbolagen i Sverige tror vi på idén om ett boende som människor längtar och vill hem till. Vi är ett företag med långsiktiga ambitioner för såväl kunder och fastigheter som för våra medarbetare. Vår ägare är Första AP-fonden. Hos oss kommer du att arbeta på huvudkontoret i centrala Göteborg tillsammans med ett 60-tal kollegor i en öppen och prestigelös miljö. Inom ramen för ett hållbart arbetsliv erbjuder vi förmåner som ett generöst friskvårdsbidrag, kompetensutveckling, regelbundna trivselaktiviteter och stora möjligheter att kunna påverka din arbetsdag.

Kontaktperson

Helena Burman

helena.bruman@jerrie.se